T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
OSMANİYE / MERKEZ - Dedekorkut İlkokulu

Okulumuz Öğrencisi Tanem Sevim Sarmalı Temsili Olarak Vali Oldu.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını temsili olarak Dede Korkut İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Tanem Sevim Sarmalı'ya bıraktı. Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Dede Korkut İlkokulu Müdürü Mehmet Bereketoğlu, Tanem'in Annesi Mine Sarmalı ve öğretmeni Sorella Dönmez yer aldı.

Ziyaret sırasında konukları ile bir süre sohbet eden Vali Yılmaz, daha sonra makamını Tanem Sevim Sarmalı'ya bıraktı. Temsili olarak Valilik görevini üstlenen Tanem Sevim Sarmalı, "Şehitler Diyarı Osmaniye'mizin Valilik Makamını bir günlüğüne dahi olsa benim paylaştığı ve bu imkânı bana sunduğu için Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz'a teşekkür eder saygılarımı sunarım. Benim adım Tanem Sevim Sarmalı, Dede Korkut İlkokulu 3B sınıfında okuyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102. Yıldönümü ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk çocuklarına hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Bu kocaman dünyada ülke sayısı çoktur oysaki hiçbirinin Çocuk Bayramı yoktur. "Bugünün küçükleri yarının büyükleridir. Vatanı korumak çocukları korumakla başlar." diyor Atatürk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yurdumuzda her yıl büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Ulusal egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın meşalesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi 102 yıl önce bugün açılmıştır. 23 Nisan 1920'de Ankara'da yanan özgürlük ve bağımsızlık ateşi her Türk çocuğunun gönlünü aydınlatmıştır. Bu ateş sonsuza kadar sönmeyecektir. Bize bu cennet vatanı hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ülkemizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum."diye konuştu.

Tanem Sevim Sarmalı, Vali Yılmaz'ın, Vali olarak bir talimatı olup olmadığı sorusu üzerine, "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere çizdiği "İstikbal Göklerdedir" vizyonuna ulaşmak istiyoruz. Gökyüzüne olan merakımız hep var olmuştur. Gezegenleri, yıldızları ve ötesini görmek, gözlemlemek bizleri hep heyecanlandırmıştır. Okullarımızın kullanabileceği gökyüzünü, gezegenleri, yıldızları tanıyabilmek, onlara seyahatler gerçekleştirebilmek için Osmaniye'mize Planetaryum yapılmasını istiyorum."dedi ve İl Özel İdaresinden sorumlu Vali Yardımcısı Âdem Yılmaz'ı arayarak, Osmaniye'ye Planetaryum yapılması talimatını verdi. Tanem Sevim Sarmalı, daha sonra Belediye Başkanı Kadir Kara'yı arayarak, çocuklar için oyun alanlarının çoğaltılmasını istedi.

Ziyaret sonunda Tanem Sevim Sarmalı'ya hediyeler veren Vali Yılmaz, Tanem'e başarılı bir gelecek dileyerek, "Sayın Valimiz çok başarılıydı. Öyle güzel temsil etti ki gurur duydum."diye konuştu. Vali Dr. Erdinç Yılmaz, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, sağlıklı, başarılı ve mutlu bir gelecek temenni etti.

Osmaniye Valiliği Haber Detayı

22-04-202222-04-202222-04-202222-04-202222-04-202222-04-202222-04-202222-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.04.2022 - Güncelleme: 22.04.2022 23:01 - Görüntülenme: 94
  Beğen | 0  kişi beğendi